Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Novel My Rude Wife By CikNorCinta PDF Full Episode

Baca Novel My Rude Wife Full Episode Gratis - Jika kalian ingin membaca novel terbaru, namun kalian belum memiliki ide novel apa yang ingin kalian baca?

Jangan khawatir, Berikut ini Kakceng bagikan link baca Novel My Rude Wife PDF Full Episode karya CikNorCinta secara gratis dan lengkap.

Deskripsi Novel

Novel My Rude Wife


  • Judul: MY 'RUDE' WIFE
  • Penulis: CikNorCinta
  • Penerbit: Wattpad
  • Genre: Romantis
  • Bahasa Indonesia

Sinopsis Novel My Rude Wife

Memang payah andai cinta dirasakan,namun dirahsiakan. Melur mungkin menyintai,namun dia bersembunyi. Firdaus mungkin menyayangi,namun dia tidak menyedari.

"Yelah,papa minta Melur kahwin dengan abang tapi abi paksa abang kahwin dengan Melur. Tu je bezanya."

"Abi tak paksa la. Dia pun minta abang kahwin dengan Melur." jawab Firdaus mendatar.

"Habis tu yang hari-hari cakap terpaksa kahwin tu kenapa? Takkan drama semata-mata kot?"

"Dah tak nak,memanglah rasa terpaksa." jawab Firdaus perlahan. Melur senyum.

"Tup-tup dapat bini cun. Perghh! Dalam hati cakap 'nasib baik aku terima. Kalau tak,melepas. Lawa tu...mana nak cari.' Kan?" kata Melur sambil mengangkat-angkat keningnya. Firdaus menahan senyum melihat riak wajah Melur yang nakal itu.

"Perasan."

Memang Melur selamba dan selamba itulah yang membuatkan Firdaus marah. Tapi,marah acah-acah dan sombong pun acah-acah.

" Abang tak payahlah nak jadikan kisah kita ni klise macam novel yang diadaptasikan ke drama TV tu. Buang masa je." kata Melur memulakan. Firdaus menoleh.

"Maksud awak?"

"Tengoklah kisah-kisah novel sekarang. Kahwin paksa. Mula-mula tak nak,marah-marah,gaduh-gaduh. Tidur asing-asing. Cakap awak-saya. Lepas tu perlahan-lahan suka dan jatuh cinta. Very cliche. Bersepah kat kedai buku cerita gitu. Kita ni pun dah nak jadi macam tu jugalah. Watak utamanya abanglah. Temanya,kena kahwin paksa."

Mampukah isteri yang RUDE itu mematahkan ego seorang lelaki yang bergelar suami? Ya,kekadang Melur dapat merasai kasih Firdaus membaluti hatinya,namun kekadang ianya bagai bayu yang berhembus dan berlalu pergi dari sisinya.

Kekadang dirasakan tangannya bersatu dengan tangan Firdaus lalu menerbitkan bunyi tanda mereka saling menyayangi. Namun kekadang dirasakan tangannya terbiar sepi dan bertepuk sendiri. Ya,ianya berbunyi tetapi hanya mimpi.

Di mana dan ke mana kasihnya Firdaus pergi? Adakah masih utuh untuk Dee atau sudah berputik untuknya yang setia menanti?

Baca Novel My Rude Wife Full Episode

Bagaimana kisah dari cerita dari novel My Rude Wife lengkap Pdf selanjutnya? Untuk membaca novel yang bergenre romantis dan cerita My Rude Wife lengkap ini silakan install aplikasi Wattpad yang bisa kalian unduh di Google Play Store.

Lalu, buka aplikasinya dan cari di kolom pencarian dengan memasukkan judul lengkap "My Rude Wife" atau klik link dibawah ini.

Link Baca Novel My Rude Wife Wattpad Full Episode PDF: Disini

Vidoe Novel My Rude Wife

Kesimpulan

Demikianlah review Kakceng tentang cara membaca Novel My Rude Wife Gratis Lengkap Karya CikNorCinta Full Episode. Sekian, semoga novel ini bisa menambah wawasan dan menarik untukmu. Selamat membaca!